Hvad er Nike Flyleather? – Find svaret lige her!

Bæredygtighed er i den grad i højsædet i disse år, og med introduktionen af det nye Nike Flyleather bliver der igen flyttet grænser.

Tilbage i 2012 introducerede Nike Flyknit materialet og nu i 2017 introduceres så Nike Flyleather.

Flyleather er et lædermateriale der er skabt af 50% genbrugs læderfibre,. Derudover bruges der 90% mindre vand til produktionen af materialet og det efterlader en 80% lavere carbon udladning end ved tradtionel læderproduktion.

Når noget skal være bæredygtigt kommer man nogen gange til at gå på kompromis med funktionalitet og kvalitet. Vi påstår ikke at det vil være det samme at træde ned i et par sko lavet med Nike Flyleather materialet som et par sko lavet af Premium læder. Det er heller ikke det der er pointen, men når vi nu er ved det, så er der faktisk nogen klare fordele ved Flyleather materialet i forhold til traditionel læder.

Fordele ved Nike Flyleather

Hvis du er fan af lette sko – og hvem er ikke det, vil du nok blive glad for at høre at Nike Flyleather er 40% lettere end traditionel læder. At det på samme tid er 5 gange mere slidstærkt gør heller ikke oplevelsen dårligere.

Hvor kommer vi til at se Nike Flyleather?

Traditionelt har fodtøj som basketball sko og fodboldstøvler været lavet i læder. Det er senere blevet erstattet af højteknologiske materialer, men med udviklingen af Nike Flyleather er det formentlig bare et spørgsmål om tid før vi igen ser lædersko- og støvler gøre deres entré i sportsarenaerne igen. Når man engang har prøvet at spille fodbold i et par læderstøvler ved man bare at der ikke er meget der topper det – så det ser udertegnede meget frem til.

I forbindelse med ‘Climate Week NYC’ har Nike releaset en række sneakers alle med det nye Flyleather materiale. Det drejer sig om silhouetterne Air Jordan 1, Classic Cortez, Air Max 90, Air Force 1 og Tennis Classic.

Se bl.a. kommende Nike Flyleather sneakers i Sneaker Release Kalenderen

Desværre er det i første omgang kun releases amerikanerne får glade af, men hvis man kender Nike ret følger de snart op med bredere releases så vi forhåbentlig alle kan stifte bekendskab med Nike Flyleather.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Så vil du fremover være opdateret med de allernyeste sneaker releases, samt modtage de allerbedste tilbud direkte i din indbakke.